Додатнe информацијe и појашњења конкурсне документације за јавну набавку бр. 9/2014

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА

„САВСКИ ВЕНАЦ“

Број: 170/2

Београд,11.02.2015. год.

 

 

У вези са Захтевом за додатним информацијама и појашњењима конкурсне документације за јавну набавку бр. 9/2014- добра-куповина потрошног материјала за ПУ „Савски венац“, који је Наручиоцу достављен од стране једног од заинтересованих понуђача, у складу са чланом 63. ставом 3. Закона о јавним набавкама објављујемо информацију о достављеном следећем:

 

 

О Д Г О В О Р У

 

 

1.Наручилац је у Конкурсној документацији за ЈН бр. 9/2014- добра-куповина потрошног материјала за ПУ „Савски венац“, у поглављу „Услови за учешће у поступку јавне набавке из члана 75. и члана 76. Закона и Упутства како се доказује испуњеност тих услова“ навео обавезне и додатне услове за учешће у овом поступку јавне набаке и начин њиховог доказивања.

Наручилац није навео у Конкурсној документацији на који начин Понуђач који је регистрован у Агенцији за привредне регистре у Регистар понуђача доказује обавезне услове из члана 75. став 1 тачке 1 до 4 Закона о јавним набавкама је је то предвиђено и дефинисано у Закону о јавним набавкама у члану 78. став 5.

Када је реч о обавезним условима за учешће у поступку јавне набавке из члана 75. Закона о јавним набавкама, у члану 78. став 5. истог закона предвиђено је да лице уписано у регистар понуђача није дужно да приликом подношења понуде доказује испуњеност обавезних услова.

Из наведене одредбе произилази да можете доставити доказе о испуњености обавезних услова према упутству из конкурсне документације Наручиоца, а уколико сте уписани у јавни регистар понуђача-предузетника и правних лица, нисте у обавези да доставите доказе о испуњености обавезних услова из члана 75. Закона о јавним набавкама.

Наручилац ће прихватити да наведете у Понуди да је ове податке могуће проверити на сајту Агенције за привредне регистре.

Наручилац ће прихватити и да доставите уз Понуди извод из Агенције за привредне регистре у ком се види да је Пунуђач регистрован у Агенцији за привредне регисте у регистар понуђача, као и да Понуђач достави на свом меморандуму, потписану и печатирану изјаву од стране овлашћеног лица да се Понуђач налази у Регистру понуђача.

 

 

 

                                                                                                                  За Комисију за јавне набавке

                                                                                                                   Милица Грачанин, члан, с.р.