Дечија недеља

tekst-decija-nedelja-3
Прва недеља у октобру у читавом свету и код нас посвeћена је деци. И у вртићима наше установе организоване су посебно и пригодно одабране игре, kao и активности деце у оквиру сваке радне јединице, деца – деци. Припремне групе вртића Света Петка, Краљица Марија , Принцеза Оливера и Дуга, су у оквиру Дечје недеље посетили установе културе на нивоу општине где су организовани различити програми и радионице за децу.

Музеј Афричке уметности угостио је децу вртића Света Петка и организовао ликовне радионице за припремне групе

Етнографски музеј је угостио предшколце вртића Краљица Марија,где су деца посматрајући сталну поставку музеја спознала елементе народне традиције и културе земље у којој живе. Њихово искуство проширено је у  Балетској школи „Лујо Давичо“ http://www.lujodavico.edu.rs/ која  ја предшколце  припремила пригодан програм који је деци приближио народну игру и песму.

 

tekst-decija-nedelja-2

Библиотека  „Исидора Секулић“, огранак Бора Станковић, Библиотека града Београда, предшколцима вртића  „ Принцеза Оливера“ приредила је бесплатно учлањење. Деци је понуђена литература која може да задовољи њихово интересовање, и по обиму  и по садржају. „Постоји књига за сваког човека. Читање можда делује као обавеза, али може бити врло интересантна обавеза“, обавеза и за родитеља, дете и васпитача.
У оквиру дечје недеље , децу вртића  „Принцеза Оливера“ посетили су чланови  Герантолошког центра, са пригодним програмом за децу.

 

tekst-decija-nedelja

 

Основна школа „ Војвода Мишић“  http://www.osvojvodamisic.edu.rs/ угостила је предшколце  вртића „ Дуга „ као наставак дугогодишње сарадње .  Предшколци се полако припремају за полазак у школу.

Октобар је у читавом свету, па и код нас, месец посвећен деци.  Дечија недеља као једна од централних
манифестација посвећених деци представљена је од 7. до 13. октобра,  под слоганом  „Слушајте мама и тата, желим сестру ил’ брата“. ОШ Војвода Мишић је низом активности учествовала у обележавању ове манифестације, и притом је угостила децу из хашег вртића. Домаћини су им били ученици млађих разреда  и са њима су цртали, певали и играли се.

Фотографије са активности током ове манифестације могу се видети у нашој Галерији.

 

Претходни Следећи